A kókuszlisztet a kókusz fehér belsejéből készítik. A jól kiszáradt, szilárd belsőt finom porrá őrlik. A kókuszliszt használata a sütés-főzés során számos pozitív élettani hatással kecsegtet. Ha röviden kéne összefoglalnom a kókuszliszt előnyeit, az alábbiakat említeném:
- Élelmi rostokban igen gazdag
- Gluténmentes
- Proteinben gazdag
- Jótékony zsírokat tartalmaz
- Cukorbetegek számára is biztonságos
Mivel a kókuszliszt élelmi rostokban igen gazdag, ezért fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát, a koleszterinszintet és védelmet nyújt a rák és a cukorbetegség ellen. A kókuszliszt egyáltalán nem tartalmaz glutén fehérjemolekulát, mint a búza, a rozs és az árpa. A glutén egészségtelen mindenki számára és olyan betegségek okozója lehet, mint a puffadás vagy letargia.
A kókuszliszt megtartja a kókuszdió nagymértékű zsírtartalmát, 100 gramm kókuszliszt 8.7 gramm zsírt tartalmaz,s ebből 8 gramm telített zsír. A telített zsírok legtöbbje közepes láncú triglicerid – olyan esszenciális zsírok, amelyek antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. A kókuszliszt fogyasztása fokozza az anyagcserét, így alkalmas fogyasztást elősegítő diétákhoz is.
A kókuszliszt alacsony „emészthető” szénhidrát tartalma miatt, fogyasztása biztonságos a cukorbetegekre nézve, ugyanis enyhe hatással bír a vércukorszintre.
A kókuszliszt tele van fehérjével, 100 gramm kókuszliszt 19.3 gramm fehérjét tartalmaz, ami a napi ajánlott mennyiség 38%-a. Jelentősen több fehérjét tartalmaz, mint a fehérliszt, kukoricaliszt vagy a rozsliszt. Ebből kifolyólag kiváló eleme lehet vegetáriánusok és testépítők étrendjének.
Webáruházunk kókuszliszt kínálatát ITT tudod megtekinteni. Ha ma megrendeled, akkor 48 órán belül már ki is próbálhatod.