ÉLÉSKAMRA FOSZLÓS FEHÉR KENYÉR LISZTKEVERÉK 185G
MEGÚJULT!
Legalább 20%-kal nagyobb súlyú kenyér süthető (kb. 400 g), finom, semleges ízű, lágyabb belsejű, finoman ropogós héjjal.
Lágy belsejű, kívül ropogós kenyér, tápláló rostokkal. Mérsékelt magliszt tartalmú, naturális ízű kenyér készíthető belőle, mely napokig puha és friss marad. Első kenyérliszt keverékünk, amely azóta is az egyik legnépszerűbb termékünk.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
SEMLEGES ÍZŰ
-
A lisztkeverék kb. 350-400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle.Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.
Diétázók is fogyaszthatják, ha kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, lenmagpehely, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz keverj 1 dl vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel, majd pihentesd 20 percig, míg besűrűsödik. Öntsd szilikonos vagy papíros formába, majd süsd 200 fokon 10 percig, majd további 35 percig 180 fokon. Ha a formából kivéve még 5 percig sütöd, kívül ropogós lesz.A sütőforma ajánlott mérete: 22*8 cm.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj/kcal: 1203,5/291
Zsír: 6,6g amelyből telített zsírsavak 4,2g
Szénhidrát: 47,9g amelyből cukrok 0,3g
Fehérje: 9,7g
Só: 1,8g
Rost: 19,5g
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
-
Szállítási költség 790EAN 5999887064005Gyártó Paleolit ÉléskamraVonalkód 5999887064005Cikkszám 10004504