ÉLÉSKAMRA NYÚJTHATÓ TÉSZTA SÓS SÜTIKHEZ 180G
Enyhén sós nyújtható tészta alapliszt, mely könnyen nyújtható, nem szakad, jól formázható és helyettesíti a sós piték, a sós kelt tészták, pogácsák és linzerek alapját.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
-
Enyhén sós lisztkeverék búzalisztből készült sós nyújtható sütemények helyettesítésére.
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.
Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós)
tepertős pogácsa
túrós pogácsa
sajtos pogácsa
sajtos rúd
magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli
zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapjalángos
lasagne
stb.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Elkészítési javaslat
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel, 20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd).
Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges.
A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj: 1232; Energia kcal: 297,6;
Zsír: 5g amelyből telített zsírsavak: 3,3g;
Szénhidrát: 51,7g amelyből cukrok: 0,g;
Fehérje: 10,2g;
Só: 1,7g;
Rost: 18g
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
-
Szállítási költség 790EAN 5999887064326Gyártó Paleolit ÉléskamraVonalkód 5999887064326Cikkszám 10004502